Založ si blog

Londýn po Brexite

Finančná Realita v Londýne

Priemerná mzda v Londýne je podľa prieskumov približne £41,000, čo sa na prvý pohľad môže zdať ako slušný príjem. Avšak, keď sa pozriete bližšie na inzeráty, zistíte, že mnoho pozícií v oblasti korporátneho marketingu a videoprodukcie ponúka platy okolo £26,000.

Vysoké platy nad £41,000 sú často vyhradené pre top manažérov a obchodných manažérov. Napriek tejto realite, ak si chcete v Londýne prenajať garsonku, kde máte posteľ vedľa sporáka, musíte zarobiť minimálne £55,000, inak vám prenájom neodsúhlasia.

A to ani nehovorím o účtoch, ktoré sa platia zvlášť, vrátane londýnskej dane, ktorá je približne 200 eur len za to, že dýchate znečistený vzduch.

Minimálna mzda v Anglicku je 7.75 libier na hodinu. Za cestu metrom z jedného konca Londýna na druhý je to 10 libier.

Výzvy v Kariére Videografie

Situácia sa ešte viac komplikuje vzhľadom na zdražovanie a na to, že firmy na videoprodukciu majú stále menej peňazí. Konkurencia medzi kameramanmi je neuveriteľná, pričom tí bez portfólia sú viac než ochotní pracovať zadarmo, a tí z tretích krajín sú ochotní pracovať za almužnu.

Vzhľadom na tieto okolnosti sme s mojimi britskými kolegami zaznamenali suchoty v oblasti videoprodukcie, ako nikdy predtým. Vzťahy s biznismi sú zničené, keď sa snažia ušetriť každú libru.

Budovanie Biznisu v Náročnom Prostredí

Napriek týmto výzvam som za posledných šesť rokov v Londýne vybudovala úspešný business. Mám plno klientov, ktorým ponúkam nielen videoprodukciu, ale aj konzultácie na témy ako sociálne siete, podcasting a tréningy na natáčanie videí.

Aj keď ceny neustále rastú a náklady na život sa zdajú byť absurdné – cesta vlakom hodinu od Londýna stojí viac ako letenka na Slovensko.

Dopravné Výzvy a Znečistenie

Doprava v Londýne je ďalšou výzvou. Štrajky paralyzujú mesto, čo vytvára obrovské prekážky nielen pre obyvateľov, ale aj pre Živnostníkov ako som ja. A vzduch v londýnskom metre je tak znečistený, že dlhodobé zdravotné riziká sú vážne a reálne.

Bezdomovectvo a Ignorancia Spoločnosti

Bezdomovectvo je v Londýne všadeprítomné a vidieť ľudí spiacich na autobusových zastávkach ma vždy zasiahne. Je to obraz, ktorý som doteraz videla len v amerických filmoch. Za posledné dva roky počet bezdomovcov vzrástol o 300 percent.

Starosta Londýna, Sadiq Khan, sa ale sústreďuje na rebranding metra liniek za milióny libier, zatiaľ čo mnoho ľudí na uliciach mrzne a hladuje.

Moja skúsenosť so životom a prácou v Londýne je príbehom kontrastov. Mesto ponúka neobmedzené príležitosti pre rast a rozvoj, ale tiež čelím každodenným výzvam, ktoré testujú moju odolnosť a kreativitu.

Ak chcete sledovať moju cestu, Instagram: @nicole_ven alebo Youtube Nicole Ven Videos

Len 14 pozretí – a takmer som sa ocitla na Netflixe!

10.04.2024

Prečo tvorím videá? Videnia, lajky, virálny úspech? A čo tak jednoducho láska k tvorbe? Strihom videí som sa začala venovať už v 13 rokoch. Každopádne dnešný svet ma láka tvoriť iba pre virálny úspech.

Saudská Arábia skupuje Londýn. Prečo asi?

22.02.2024

V roku 2001 predstavovali moslimovia 7% z celkového počtu obyvateľov Londýna. V roku 2021, teda za dve dekády, sa ich podiel na populácii zdvojnásobil a dosiahol 15%. Tento trend naznačuje, že Británia sa pomaly, ale isto, uberá smerom k tomu, stať sa štátom s dominantnou moslimskou populáciou, pričom pôvodní Briti by mohli skončiť v pozícii menšiny. Londýn a jeho globálny [...]

Francúzsko, Kaledónia

V Novej Kaledónii pokračovali už tretiu noc nepokoje: štyria mŕtvi, stovky zranených

16.05.2024 15:16

Nepokoje v tomto francúzskom zámorskom území vypukli pre ústavnú reformu volebného systému, ktorá dáva právo voliť v provinčných voľbách tisícom francúzskych občanov.

česko, polícia, streľba

Tínedžer sa v Česku vyhrážal, že vystrieľa školu. Vysvetlil, že išlo o žart

16.05.2024 14:41

Polícia zdôraznila, že ho to zodpovednosti nezbavuje, a začala proti nemu trestné stíhanie.

Geert Wilders

Nová holandská koalícia chce 'najprísnejšiu' azylovú politiku v histórii krajiny

16.05.2024 14:22

Strany uviedli, že „čo najskôr“ predložia Európskej komisii žiadosť o výnimku z európskej azylovej politiky.

Putin, ruský prezident, Moskva, Rusko,

Americké spravodajské služby varujú, že Putin by mohol zvrátiť vývoj vojny

16.05.2024 14:00

Obnovenie bojových schopností Ukrajiny by mohlo viesť k zmrazeniu konfliktu a prímeriu podobnému zastaveniu paľby v Kórei v roku 1953, píše New York Times.

nicoleven

Len ďalšia Blog - Pravda stránka

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 3334x
Priemerná čítanosť článkov: 1111x

Autor blogu

Kategórie